Duenna AI egy olyan nyelvtanulást segítő alkalmazás, amivel párbeszédek segítségével sajátíthatjuk el a kiválasztott nyelvet.
A párbeszédeket pedig egy mesterséges intelligencia állítja elő a megadott feltételek alapján.

  • A párbeszéd nyelve: alapból angol, német és olasz nyelv támogatott, de engedélyezni lehet más nyelveket
  • A párbeszéd témája: ez lehet egy általános téma, amit egy listából választunk, de akár egy teljesen egyedi téma is (pl. Rubik Ernő és a bűvös kocka). Az egyedi téma esetén a mesterséges intelligencia fog az adott témához köthető, releváns és életszerű párbeszédet generálni
  • A párbeszéd „hangulata„: ki lehet választani, hogy mi legyen az adott párbeszéd alaphangulata, pl. boldog, szomorú, aggódó, játékos, vicces, stb.
  • Végül pedig meg lehet adni a párbeszéd két szereplőjének nevét listából vagy teljesen egyénileg (pl. saját nevünket vagy ismerősét)

A megadott feltételek alapján a párbeszédet legenerálja a mesterséges intelligencia, majd azt megjeleníti. A párbeszédet nem csak szövegesen tudjuk elolvasni, hanem egy valósághű beszéd szintetizátor fogja felolvasni a párbeszédet, mintha az a valóságban történne.

További funkciója az alkalmazásnak, hogy a generált párbeszédet a nyelvtanuló saját nyelvén is megjeleníti egy gépi fordítás segítségével. Ez segíti a kezdő nyelvtanulókat, hogy a fordítás is rendelkezésre áll.

A Duenna AI a GPT (Generative Pre-trained Transformer) mesterséges intelligencia modell egy változatát használja, amely egyfajta neurális hálózat, amelyet természetes nyelvi szövegek generálására képeznek ki. Transzformátor architektúrát használ, és nagy szövegadathalmazon, például könyveken, cikkeken és weboldalakon képzik ki. A képzés során a modell megtanulja az adathalmazban lévő szöveg mintáit és szerkezetét, majd ezt a tudást felhasználva képes a képzési adatokhoz hasonló új szöveget generálni.

A bemeneti adatok ismeretében a Duenna AI modellje ezt a megtanult tudást használja arra, hogy nagyon életszerű és értelmes beszélgetéseket generáljon, koherens és a kontextusnak megfelelő módon. A modell a bemeneti szöveget tokenről tokenre dolgozza fel, és a következő tokent az összes lehetséges token valószínűségi eloszlása alapján generálja, figyelembe véve a bemeneti kontextust. Ugyanakkor az ilyen fajta nyelvi modelleknek megvannak a korlátai, így bizonyos esetben a generált szöveg tartalmazhat oda nem illő esetleg furcsa részleteket.

Bátorítunk minden felhasználót, hogy aknázza ki a technológiában adódó lehetőséget, és a fantáziájukat felhasználva adjanak meg változatos egyedi témákat, és ne mindig csak a beépített kész témákat használják! Meglepően érdekes és változatos párbeszédek jönnek létre így is!

A mesterséges intelligencia modell által generált beszélgetést ezután nagyon fejlett, mesterséges intelligencia alapú beszédszintetizáló hangok segítségével olvassák fel. Végül a Duenna AI lefordítja a generált szöveget a tanuló nyelvére, szintén egy gépi fordításért felelős AI segítségével.